رئیس سازمان نقشهبرداری کشور ضمن تاکید بر اهمیت داده مکانی و تبدیل آن به اطلاعات قابل استفاده برای تصمیم گیران رده بالا، بیان نمودند که داده های مکانی سهم بالایی در تصمیم گیرهای آینده کشور دارد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نقشه برداری کشور، آیین گرامیداشت روز جهانی هیدروگرافی صبح امروز مورخ 1402/03/30 با شعارهیدروگرافی، زیربنای همسان رقومی برای دریاها و اقیانوسها، با حضور علی اکبر صفایی معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان بنادر و دریا نوردی کشور، امیر سرتیپ دکتر فخری رئیس سازمان جغرافیایی نیروی مسلح و مسئولان و مقامات کشوری و لشکری در سازمان نقشه برداری کشور برگزار شد.
رئیس سازمان نقشهبرداری کشور ضمن تاکید بر اهمیت داده مکانی و تبدیل آن به اطلاعات قابل استفاده برای تصمیم گیران رده بالا، بیان نمودند که داده های مکانی سهم بالایی در تصمیم گیرهای آینده کشور دارد و با اضافه شدن شاخص ارزیابی SDI، امروز تعداد قابل توجهی از دستگاهها در چارچوب به اشتراک گذاشتن دادههای خود مشارکت میکنند و امروز بیش از ۲۹۳ دستگاه حدود ۱۹ هزار داده خود را در قالب SDI به اشتراک میگذارند. همچنین گفت: داده های مکانی برای امنیت اطلاعات مهم است و به همین دلیل با افتا ریاست جمهوری هماهنگی خوبی داریم تا نقشه های ۱۰ هزار و ۲۵ هزار و ۵۰ هزار مترمربعی تهیه کنیم.
جاویدانه با اشاره به موضوع استقرار زیر ساخت داده مکانی(SDI) در کشور اظهار کرد: در سیاستهای کلی توسعه دریامحور تعابیری وجود دارد که تحقق آنها بدون استفاده از منابعی که دادهها را در یک پنجره واحد در اختیار قرار دهد، ممکن نیست و فقدان چنین زیرساخت باعث در همریختگی اطلاعات بین دستگاهها میشود.
وی ادامه داد: با ارائه زیر ساخت داده مکانی دریایی (MSDI)، خدمت به دامنه محدودی از کاربران هیدروگرافی به دامنه گستردهتری از کاربران حوزه دریایی تبدیل میشود.
وی گفت: استانداردهای مورد نیاز اقدامات هیدروگرافی برای تعامل پذیری بسیار لازم است که توسط کمیته هیدروگرافی در حال مدیریت است تا به همکاری بیشتر تمامی دستگاه ها منتج شود.
جاویدانه اظهار داشت: چارت های دریایی با همکاری سازمان نقشه برداری و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح به منظور هیدروگرافی از آب های سرزمینی ایران و استفاده بهینه از دریاها تهیه شده که میتواند مورد استفاده تمامی دستگاه ها با توجه به نیازمندی های آنان قرار گیرد.
وی با اشاره به فروش نقشه های هیدروگرافی توسط ایران و درآمدزایی در این زمینه گفت: در سال گذشته و بعد از مدتها توانستیم ۲ فروند شنوار آب نگار ی را فعال کنیم اما برای ادامه کار نیازمند حمایت و پشتیبانی زیرساختی به دلیل گران بودن خرید و نگهداری از تجهیزات لازم آنها هستیم؛ هر چند که هم اکنون اقدام به فروش نقشه های هیدروگرافی سرزمینی و فراساحل می کنیم که درآمد زیادی را برای کشورمان بدست می آورد ولی باید آنرا توسعه دهیم.
علی اکبر صفایی رییس سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: سازمان جهانی هیدروگرافی در طول سال های اخیر تلاش زیادی کرده است که خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهای فعال در زمینه هیدروگرافی دنیاست؛ کمیته هیدروگرافی با مصوبه شورای عالی امنیت ملی تشکیل شده است که سازمان نقشه برداری کشور و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح موفقیت های زیادی در این زمینه داشته اند.
وی افزود: متاسفانه سازمان نقشه برداری کشور و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح عضو مجموعه سازمان ها و دستگاه های دریایی کشور نیستند که باید سریعا اقدامات لازم برای عضویت آنها صورت گیرد. صفایی افزود: هیدروگرافی یکی از امکانات تردد دریایی است که باید اطلاعات بروز داشته باشیم تا کشتی ها بدون مشکل امکان تردد بدون سانحه و مشکل در سواحل ایران و بنادر کشورمان داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: 106 سلول و نقشه الکترونیکی دریایی توسط سازمان نقشه برداری کشور تهیه شده و ۲۹۰ نقشه هم بروزرسانی شده است. وی گفت: فروش نقشه های هیدروگرافی توسط سازمان نقشه برداری کشور با موفقیت زیادی در جهانی فروخته می شود اما به دلیل تحریم های ظالمانه امکان دریافت پول آن را یا نداشته و یا به سختی دریافت می کنیم.
امیر سرتیپ دکتر فخری نیز ضمن ایراد سخنرانی در این مراسم لزوم نیاز به تجهیزات بیشتر و بروزتر را برای داده برداری از آبها را مطرح نمودند و اشاره کردند اگر روند فعلی اصلاح و تکمیل نشود باعث عقب ماندگی برداشت داده ها در آینده و جاماندن از کشورها ی دیگر را مطرح نمودند.
در این مراسم همچنین از هیدروگرافان نمونه و پیشکسوتان تقدیر صورت گرفت که اسامی آنها به شرح ذیل میباشند:
خانم فائزه سلامی، هیدروگراف نمونه (سازمان نقشه برداری کشور)
خانم میترا عبدالحسین، هیدروگراف نمونه (سازمان نقشه برداری کشور)
آقای احمد دردی زاده بصیرآباد، هیدروگراف نمونه
آقای عبدالرضا هاشمی، هیدروگراف نمونه
آقای مسیب ملکی، هیدروگراف نمونه
آقای احمد منبری، پیشکسوت حوزه هیدروگرافی
خانم فتحیه سلیمانی، پیشکسوت حوزه هیدروگرافی
ناخدا دوم مجتبی پور رحیمی، حوزه دریایی
ناو سالار یکم سجاد خوشگو، حوزه دریایی
در این مراسم همچنین از برنامه کاربردی پیشبینی جزر و مد و نمایش دادههای تراز دریا (NCC Tide) رونمایی شد.
©BRB تمامی حقوق طراحی سایت متعلق به شرکت دانشبنیان بهین رهآورد بهبود می باشد.